Skärgårdscupen!

Oj, oj vilken helg! I fredags jobbade jag till 14 o sen var det bara att åka raka vägen hem för att packa bilen o åka till mamma i Nynäshamn för Wilda o jag skulle deltaga på en av Sveriges största lydnadstävlingar, Skärgårdscupen.

Pippi fick semester o följde med pappa till Karlskoga där hon har haft det toppen. Enligt rapporterna har hon skött sig utmärkt, badat o legat i en BIA bädd på altanen 😉 Tydligen hade de haft något möte o grannarna hade berömt henne för att hon var så lydig, lugn o inte skällde 🙂 Det värmer mattes hjärta o jag kan bara gissa att P nog gärna hade stannat ett tag till ❤ Tack för hjälpen, pappa o Annelie!!!

När W o jag kom fram tog vi det lugnt på fredagskvällen, åt o drack gott o spelade kort med mamma, Micke o Frida. Klockan ringde vid 7 igår morse o vi åkte till Nynäshamns BK som var en mycket trevlig klubb. Mötte upp Carina o Atena som hade tidig samling o start. Hmm, kan väl inte säga att Atena gjorde sin bästa tävling men Carina höll verkligen ihop henne på ett mycket bra sätt, en stor *tummen upp*!!! Vi hade samling 11.45 o då var temperaturen upp i 32 grader o totalt vindstilla på plan så det var ju inte de bästa förutsättningarna o jag kände mig INGET nervös vilket var en konstig känsla… Mamma, Micke o Frida kom o tittade vilket var jätteroligt men tyvärr fick de inte se något bra resultat eftersom jag bröt. Det började strula redan på platsen då hunden bredvid (en portugisisk vattenhund) går upp ganska direkt o ställer sig o nosar på W. Jag börjar gå tillbaka men innan jag hunnit fram börjar han att rida på W som har legat kvar så långt men då fick hon nog o kröp därifrån. Jag fick slå till hunden över näsan för att få bort den o matten gör ingenting utan frågar: löper hon??? Ni kan ju bara gissa vad jag svarade! IDIOT!!! Jag blir så jäkla förbannad på domaren som inte bryter redan när hunden reser sig o inte har någon tanke att springa till matte, det förstör ju för så många andra… Kan tillägga att hunden startade idag också o gick upp o på en annan hund… Vi fick iallafall lägga om o då låg min lilla stjärna men jag fick ta till dk både vid nerläggandet o uppsittet men det drog dock inte domaren för utan vi fick 10 o även 10 på tandvisningen. Vi hade startnummer 4 o när vi går in på plan är W helt slut o varm. Lyckades lotsa henne genom linförigheten men vid läggande under gång sackade hon o stannade några steg efter starten, sprang ifrån henne för att se om jag kunde få fram någon gnista men hon bara lunkade efter. Vid inkallningen fick jag säga "hit" 3 gånger innan hon reste sig o då bröt jag. Tyckte så himla synd om henne o hon slog ihop i den lilla skuggan som fanns bakom en stol så det vara bara att hälla en flaska vatten över henne o sen visade Micke oss ett kanonbra ställe där Atena o W kunde bada o simma. Det var 2 lyckliga hundar som tyckte att det var en mycket bättre aktivering än att starta lydnadsprov i den värmen 🙂 W sov helt utslagen hela kvällen o det kan jag förstå för det var en jobbig dag för "lilla brun " ❤

Idag testade jag ett annat upplägg o lämnade W hemma hos Frida på morgonen medan jag åkte för att titta på Carina o Atena o sen åkte jag o hämtade henne straxt innan samlingen. Hann att se Atena som gjorde ett grymt bra program idag men tyvärr nollade rutan. Det var så jäkla snyggt, Carina, o nu vet vi att vi måste träna med elstaket bakom rutan som störning! W var mycket mer taggad trots att det var närmare 30 grader även idag. Platsliggningen var en pärs eftersom när vi har lämnat hundarna o börjat gå säger TL: "o du kan ta din hund", snacka om att hjärtat stannade men när vi vänder oss om ser jag att det var hunden bredvid som sprungit ifatt matte, puh! W har nog aldrig legat så bra, ingen nosning, inga dk vid läggande eller uppsitt o inget jaga fjäril fast den flög runt huvudet på henne 😉 Lämnade henne i bilen ett tag o tog ut henne men höll henne i skuggan när det var typ 7 hundar kvar o när hunden innan oss gick in tog Carina hand om W o jag gick iväg tills ekipaget innan körde hoppet då tog jag W, gjorde några vändningar o stegförflyttningar innan det var våran tur. Det här gjorde att W var ganska glad att få vara med sin matte 😉 Tandvisningen är ju vårat paradmoment o så även idag. Tappade henne en del under linförigheten o då speciellt vid halterna… När jag kände att hon var med under framföringen började jag andas för då vet jag att det är "lugnt" resten av momenten. Dk på läggande var medvetet! Inkallningen, härlig fart snygg ingång. Ställandet vet jag inte riktigt vad jag gjorde för dk men bra stadga i återgången. Apporteringen, kan bara säga att jag är glad att vi slipper det momentet nu! Hoppet gjorde hon bra men tittade åt ett annat håll innan jag kommenderade så hjärtat hoppade över ett slag 😉 Jag var helt skakis efteråt men när Carina sa att vi fått så dåliga poäng på linförigheten trodde jag aldrig att det skulle räcka men ändå var jag sååå nöjd med min lilla stjärna ❤ Lång väntan till prisutdelningen o ettans resultat kom aldrig upp på anslagstavlan så när de börjar med att ropa upp 4:e placeringen (de ropade upp 4-17 o sen 3-1) från Söderköpings BK på 170 poäng, då kom tårarna 🙂 Min älskade "lilla brun" kan nu titulera sig LP1 Ryegate's Wild Women Do!
Platsliggning: 10
Tandvisningen: 10
Linförighet: 6,5 (dk, ss, sitter ej vid halt)
Läggande: 8,5 (dk)
Inkallning: 10
Ställande: 8 (dk,föraren saktar in)
Apportering: 8 (tar tidigt)
Hopp: 9,5 (ss ngt)
Helhet: 8 (ngt bristande samarbete)

Vi har firat med god mat o dryck, Wilda fick burkmat o tuggben plus en big pack påse ostbågar av matte 😉

20110703-235458.jpg

Tack Carina för hjälp o stöttning!!!

Vilken helg men nu ska jag sova o imorgon bitti åker vi hem o hämtar upp Pippi (återkommer nog med lite funderingar o reflektioner när saker o ting fått sjunka in lite) ❤

Ta hand om Er!

7 thoughts on “Skärgårdscupen!

 1. Heja va duktiga ni är!!! Vi är så stolta över kullens första lydnadsmerit…..stort grattis från ”mormor” mamma & syrran!

 2. Jättestort grattis till er !
  Vad roligt att det lyckades.Synd att jag inte visste om tävlingen för då hade
  jag gärna åkt o hejat på er.

  Många krammisar från oss i Gårdeby

 3. Kanonbra jobbat!!!! Fasiken vad kul hon arbetade på fint trots värmen och dessa två platser!!!!!Massor med kramar

 4. Tack själv för en jättetrevlig helg och hjälp och stöttning. Stort grattis igen till ert LP, jag sa ju att du skulle få ett 1:a pris. Roligt att se att lilla brun var sig själv igår, pigg och glad. Var nog bra att hon fick längta lite efter matte. Kram

 5. Härligt Sarah och Wilda! Mmm, smartare fortsätta med lydnaden och jakten, viltspår kan man köra året runt 🙂 Och ni är ju liksom inne i ett bra flyt nu, jakten kommer gå jättebra tror jag!! Vi ses snart!!

 6. Jag tycker fortfarande att det var en kul kommentar. -Löper hon? Vad ville hon ha för svar? -Ja, -ok då är det bäst jag tar undan min hund.-nej.-Bra då kan han fortsätta antasta henne. Ännu bättre om du sagt -Ja och hon hade sagt-Åhh vad fina valpar det kan bli….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s