Bevarade i mitt hjärta

2009- 08- 22

PIPPI
SE VCH LP1 LP2 LP3 Ryegate’s Bird On A Wire

e:SE VCH SV-02 LPI S-TJH (Räddn)
INT&NORDUCH NORDJCH Gunhills Brighest And Best ”Cosmos”
u: Almanza True Blue At Ryegate ”Myrra”

2004- 12- 25 ~ 2013- 08- 02
Höfter: A
Armbågar: ua
Jaktprov (officiellt): 1:a ukl
Jaktprov (inofficiellt): 1:a dummieklass
Utställning (officiellt): CK, 3 jkk
Utställning (inofficiellt): Flera BIS- placeringar
Viltspår (officiellt): SE VCH
Viltspår (Inofficiellt): 2:a KM, Kustens jakthundsklubb 2009 i anlagsklass
Lydnad (officiellt): LP1, LP2 med klassvinster, LP3 med klassvinster

MH- test genomfört
Årets flat i Östergötland 2007, delsegrare utställning och lydnad
2:a Årets flat i Östergötland 2009, delsegrare viltspår
6:e placering 2009- års viltspårsflat
Klubbmästare i lydnadsklass 3, Söderköpings BK 2010 +2011

Pippis gamla träningsblogg
(öppnas i ett nytt fönster)

Pippi var en underbar liten dam, alltid med på allt man hittade på och svansen gick i ett (som på de flesta flattar). Pippi flyttade till mig som 12 veckors valp våren 2005 efter att Annica på kennel Ryegate’s mailat mig och frågat om jag visste någon som var intresserad av en väldigt lovande tik som skulle ut på foder. Jag hade dagarna innan bokat tid för att ta bort min (första egna flat) Änter som bara blev 4 år, så självklart blev jag ju väldigt sugen men jag skulle ju aldrig ha tik, eller??? Änter somnade in och efter en vecka åkte jag o Ior upp till Eskilstuna för att titta på valpen. Jag behöver väl knappast säga att hon följde med hem… Det som i slutänden gjorde att jag valde att ta hem Pippi på foder var att Iors linjer ligger bakom mamma Myrra (Almanza True Blue At Ryegate) och att den välmeriterade hanen Cosmos (SE VCH SV-02 LPI S-TJH (Räddn) INT&NORDUCH NORDJCH Gunhills Brightest And Best) är pappa.

Pippi var min första ”riktiga” hund att träna och tävla och i oktober 2006 tog hon en 1:a i unghundsklass på jaktprov. Hösten 2007 gjorde hon ett kanonbra MH och efter att lagt ner lite träning med inriktning på tävlingslydnaden tog hon först en inofficiell 1:a och sedan tre raka 1:a pris i klass 1 på officiella prov och LP1. På påsksmällen 2008 debuterade vi i klass 2 med ett 2:a pris som resultat. Efter mycket tragglande i 2:an och 3:an nådde vi målen LP2 och LP3. Den 7 november 2008 gjordes första viltspårstarten med ett godkänt anlagsprov och efter 3 starter i öppenklass blev hon SE VCH den 1 juni 2009. Exteriört var hon en väldigt feminin tik som är ganska sparsamt utställd men hon hade ett CK på officiell utställning och några BIS-placeringar inofficiellt.

2009- 12- 25Pippi somnade in pga sjukdom den 2 augusti 2013, alldeles för tidigt.

DIXY PRIDE
1996 — 2011

————————————————————————————————-

Januari 2010.

IOR
Ryegate’s That Son O’Mine

e: INT UCH Ryegate’s Son Of A Gun ”Sune”
u: SE UCH Engelen Speed Of Life ”Nikki”

1999- 05- 21 — 2010- 07- 12
Höfter: A
Armbågar: ua
Utställning: (SKK) CK, BIM- vet, 1 ökl, 3 ökk
(SHK) 3* CAC = Champion
(Inofficiellt) BIS-3, BIS- vet
Lydnad: 3:a kl 1

 MH- test genomfört

Ior var familjens första gemensamma hund o vilken hund vi fick!!! Han var en otroligt mentalt stabil hund som fick utstå mycket när det gäller träning och tävling, men bättre ”läromästare” hade jag nog inte kunnat få 🙂 Han  startades en gång på jaktprov men eftersom han hade en förkärlek till att äta fåglar blev det bara en start. Hos Ior skulle man väl kunnat önska lite mer ”will-to-please” eftersom han tyckte att han klarade väldigt mycket själv och det i kombination med min orutin gjorde att det bara blev några 3:e pris i klass 1 på lydnadsprov. Ior ställdes ut mycket sparsamt med 1:or och konkurrensplaceringar men sina största framgångar fick han sedan jag ”dammade” av honom för att ställa ut i veteranklass och han tog flera CK:n på officiella utställningar samt BIS- placeringar och vinster på inofficiella.

Denna sommar blev tyvärr för jobbig för Ior då han alltid har varit värmekänslig och med den här värmen, fick vi låta honom somna in. Jag hade lovat mig själv att aldrig låta denna stora starka hanhund bli orkeslös o osäker för att han inte längre orkade på samma sätt som han alltid har gjort. Dagen innan han somnade var jag uppe på bruksa o han fick spring o lukta som han ville o på vägen hem stannade jag så att hundarna fick bada i kanalen… Jag är så tacksam över dessa år tillsammans med en mycket älskad vän och även om de också funnits en hel del blod, svett o tårar så ha skratten övervägt allt!!! Tack Ior för att du uppfostrat Änter, Tryck, Pippi, Puma o Wilda…

~I mitt hjärta kommer din svans alltid att vifta ~

—————————————————————————————————

Cosmic Covers Mic Missis
Puma tog jag hem som fodertik från Åza Vikström hösten 2006. Jag hade precis fått ett fast arbete där jag kunde ha med hundarna o när Åza frågade om jag visste någon fodervärd blev jag väldigt sugen 🙂 Att denna kull var efter Foppa, en hane som jag har tittat på många gånger, gjorde att jag tog beslutet att Puma skulle få bli ”Söderköpingsbo”. Tyvärr blev jag uppsagd o jag fick i juli 2007 ta det mycket svåra beslutet att lämna tillbaka henne då ekonomin inte gick ihop sig med 2 hundar. Jag saknar henne o hennes upptåg massor men hoppas att hon kan glädja någon annan istället för mig…

Hinnared’s Änter
Född: 010320
Död: 050316

Onsdagen den 16 mars 2005 fick Änter somna in, 4 dagar innan han skulle fyllt 4 år. Stressen gjorde att hans mage inte fungerade som den skulle och det hjälpte inte längre att han fick springa på fältet flera gånger om dagen utan han bara skällde och morrade inne. Att omplacera honom hade inte varit rättvist mot varken honom själv eller någon annan och därför tog jag det fruktansvärt tunga beslutet. Han somnade in väldigt lugnt och stilla i baksätet på bilen som var det enda stället som han var trygg på i slutet. Veterinären var kanon och Änter hann inte bli orolig eller stressad utan bara somnade helt enkelt. Jag saknar honom enormt men samtidigt är det skönt att veta att han inte lider längre.

Danella
Född: 1983
Död: 040428

Danella var ett nordsvenskt sto som jag har fått förmånen att ta hand om i 2 år. Tack Linda! Hon var en speciell dam som var pigg in i det sista men som fick somna 21 år gammal på grund av pålagringar på båda frambenen.

Hasseman’s Tryck
Född: 020424
Död: 03XXXX
Jag vet att du bara bodde hos mig en kort stund. Du skulle bara vara här över sommaren för att miljötränas och för att få bo i en familj. Efter att du varit tillbaka på kenneln en tid kom chocken… Du fanns inte mer, kroppen sa ifrån och benen kunde inte bära dig längre. Det fanns inget att göra och det bästa var att låta dig somna in trots att du inte ens var ett år gammal. Vi saknar dig.