Sarah

image

En 32 år gammal hund- o hästtjej från Söderköping 🙂 Jag är utbildad djurvårdare och hästskötare men som nu har bytt bransch totalt. I augusti 2011 börjar jag studera till Transportledare i Norrköping och den 1 november 2012 började jag arbeta som fjärrtågklarerare på Trafikverket i Stockholm. En stor förändring som innebar ett helt nytt liv i en helt ny stad men jag ångrar det inte för en sekund!  Sedan våren 2009 är jag allmänlydnadsinstruktör inom SBK och något år senare utbildade jag mig även till tävlingsledare inom lydnad.

1999 kom yrvädret Ior (Ryegate’s That Son O´Mine) in i familjen. En ganska stor och tuff flathane som verkligen lärde mig hur viktigt det är att vara konsekvent när man tränar hund. Även om han många gånger har varit jobbig är han den bästa läromästaren jag kunde få och han väckte mitt intresse för hundträning. 2 år senare skaffade jag min första egna hund. Tyvärr mådde Änter inte bra psykiskt och det visade sig även fysiskt så en vecka innan han skulle fyllt 4 år valde jag att låta honom somna in. Det var ett mycket tufft beslut att ta men eftersom han snabbt blev värre fanns det inte så mycket att välja på. Straxt därefter åkte Ior och jag upp till Annica på kennel Ryegate’s för att ”titta” på en tik som hon ville ha ut på foder. Jag som inte skulle ha en tik… Pippi (SVCH LP1 LP2 LP3 Ryegate’s Bird On A Wire) följde med hem och det är ett beslut jag aldrig ångrat. Hon är motsatsen till Ior, mer förarvek, känsligare men en jäkel på att arbeta när man får henne med sig 🙂 Med Pippi har jag testat flera olika grenar och vi fortsätter att utvecklas tillsammans. 2010 kom ytterliggare en Ryegate’s hund hem till mig nämligen, Wilda (LP1 Ryegate’s Wild Women Do), som än så länge har visat att hon är en underbar hund som på många sätt påminner om Ior.

Det finns 2 hundar till som har funnits i mitt liv under en kortare period och det är schäfern Hassemans Tryck som bodde här under en sommar för att bli socialiserad innan han skulle bli polishund. Tyvärr avlivades han 6 månader gammal pga sjukdom/skada. Puma (Cosmic- Covers Mic Misses) tog jag på foder från Åza Wikström men eftersom jag blev arbetslös var hon tvungen att omplaceras efter något år.

Annonser